Mosterd De SterIn 2013 namen Paul Eraly en zijn zonen Philip en Christophe de mosterdmakerij over van Luc en Tres. Een jaar lang leerde Paul het vak van Eugène. Naast hun hoofdjobs zetten Paul, Christophe en Philip met veel zorg en liefde ‘De Ster’ verder.

Tot op vandaag vertrekken er dagelijks heel wat potten mosterd vanuit Lubbeek naar de rest van Vlaanderen én ver daarbuiten. Het recept is al die jaren onveranderd gebleven en doorgegeven van mosterdmaker naar mosterdmaker, samen met de authentieke oude 3-steens mosterdmolen, die al sinds 1924 dagelijks haast dagelijks draait.

Naast het recept en de mosterdmolen is het volledige artisanale productieproces in al die tijd onveranderd gebleven. De nieuwe generatie mosterdmakers zijn daarnaast ook op weg om hun eigen mosterdzaden te kweken om het authentieke proces in ere te herstellen.

Mosterd maken gebeurt bij De Ster alleen met de beste en meest eenvoudige ingrediënten: mosterdzaad, zeezout, natuurazijn en water. That’s all. Vier ingrediënten, zonder extra toevoegingen, bewaarmiddelen of kleurstoffen. Die eenvoud wordt hoog in het vaandel gedragen. De vier basis ingrediënten garanderen de smaak van De Ster, zonder suikers en glutenvrij.

In de mosterdmakerij van De Ster worden drie soorten mosterd vervaardigd. Eén hele milde mosterd, die zelfs door kinderen gesmaakt wordt, één graantjesmosterd en één extra scherpe mosterd, voor de durvers. Dankzij de authentieke productiemethode is de bewaartijd van de mosterd, ongeveer 1 jaar. Al geraakt ‘ie meestal sneller op.Contactgegevens
Kort'om Leuven
info@kortomleuven.be
https://www.de-ster.com/

Klik hier om alle producten van Mosterd De Ster in de webshop te bekijken


Mosterd De Ster

Mosterd De Ster