vegjBij Vegj streven wij naar een duurzame en verantwoorde kweek van korte keten microgroenten voor lokale restaurants, distributeurs en particulieren in de regio Vlaams-Brabant. Ons doel is steeds om een mooi en kwaliteitsvol ontwikkeld product af te leveren dat met zorg en aandacht is gekweekt en de stempel ‘superfood’ verdient. Gert en Jarl, twee bio-ingenieurs en jeugdvrienden met een passie voor planten, zijn de personen achter Vegj. 

Vegj microgreens bezitten een aanzienlijk hogere concentratie (tot wel 40 x) aan beneficiële voedingsstoffen (mineralen, vitaminen, …) dan hun volgroeide versie. Bovendien, omwille van hun hoog gastronomisch gehalte (visueel en smaak)  geven ze elk gerecht iets extra’s. Microgroenten hebben een heel intens smaakpatroon waardoor mensen vaak positief verrast zijn door deze “Machtige Microgroentjes”. Onze missie is om deze Machtige Microgroenten lokaal verantwoord aan de man te brengen. 

De kwekerij van Vegj microgreens is gelegen te Holsbeek, waar onze producten er ondergronds in kelder opgekweekt worden volgens de nieuwste evolutie in de landbouw (verticale landbouw), waardoor wij optimaal van alle ruimte gebruik maken en de omgevingscondities kunnen beheersen.

Waarom iedereen volgens hen moet kiezen voor vegj microgreens:
✅ Bevat tot 40x meer vitaminen, mineralen en beschermstoffen dan volwassen groenten
✅ Verassende smaakbommetjes die makkelijk te verwerken zijn in smoothies, lunchpakketten, gerechten en salades
✅ Wij werken met organisch gecertificeerd zaaigoed
✅ Wij werken zonder gewasbeschermingsmiddelen in de kwekerij
✅ Wij werken met lokale groeisubstraten die nadien weer ingang vinden als bodemverbeteraar in een opstartend voedselbosproject te Holsbeek
✅ Lokaal gekweekt - lage CO2 voetafdruk
✅ Wij hanteren ecologische verpakkingen

Machtige microgroetjes,
het Vegj team

~ Don't eat more. Eat wiser. Eat microgreens. ~Contactgegevens
Gert Verbiest
info@vegj.be
www.vegj.be

Klik hier om alle producten van vegj in de webshop te bekijken
< Terug naar het overzicht van onze producenten