PROKESHOFIn het hart van het Hageland tussen Tienen, Sint-Truiden en Diest bevindt zich familiebedrijf Prokeshof, dat al minstens 7 generaties in de trotse handen van de familie Knops is.  

Vanaf 2018 biedt Prokeshof lokaal geproduceerd, 100% puur en natuurlijk kwaliteitsvlees aan. 

Vandaag telt de veestapel ongeveer 250 runderen, waarvan een 100tal kalveren. De beste rassen werden geselecteerd: Belgisch Wit-Blauw ras en Blonde d'Aquitaine.​

50 ha weiland geeft hun de mogelijkheid om runderen in de lente-zomer laten te grazen.

Samen met 40 ha akkerland stelt hen dat in staat om runderen in de winter zelf van voedsel te voorzien. In de winter verblijven de dieren in ruime stallen, op stro. 

Op het menu staat dan vooral kuilmaïs en kuilgras. Eigen graan, vooral spelt wordt zoveel mogelijk in het krachtvoeder verwerkt. 

De dieren worden in de watten gelegd van de geboorte tot de slachtrijpe fase. Prokeshof selecteert alleen de beste koeien om smakelijk en mals vlees aan te bieden. Het vlees heeft een donkerrode kleur. Dit vlees is het meest waardevol en heeft een karaktervolle smaak.

Heel het proces van versnijden tot klaar verpakt zakje vlees gebeurt in de eigen hoeveslagerij. ​Zo krijgt de klant een lekker sappig stuk vlees op zijn bord. Contactgegevens
Lena
lena@prokeshof.be
www.prokeshof.be

Klik hier om alle producten van PROKESHOF in de webshop te bekijken


PROKESHOF

PROKESHOF