In Bistro Mariette staat onze keukenchef Koen Lienard met zijn echtgenote Karin klaar om jou, samen met hun dochter Kirsten en schoonzoon Nathan, een mooie restaurantervaring te bezorgen.
Vier jaar na de opening is Bistro Mariette een gevestigde waarde in het Leuvense dankzij haar originele concept: gastronomische foodsharing in het warme kader van een familierestaurant.
Het keukenteam gaat zeer creatief te werk - de menukaart wisselt dan ook voortdurend - inspelend op de seizoenen en met veel respect voor de producten. Hoewel er ook vlees en vis worden geserveerd, zijn het toch vooral groenten die de hoofdrol spelen. Dat leverde het restaurant maar liefst vier radijzen op in de culinair-gastronomische We’re Smart Green Guide. Die gids beloont restaurants die inzetten op groenten en fruit in hun menu’s, maar ook gezondheid, ecologie en duurzaamheid hoog in het vaandel voeren. Bistro Mariette is het enige restaurant in de Leuvense regio die deze hoge erkenning kreeg en eindigt daarmee tussen restaurants als Hof van Cleve en L’air du temps. Een bekroonde chef-kok Naast à la carte kan je bij Bistro Mariette ook kiezen voor een menuformule, zowel ’s middags als ’s avonds. Alle gerechten staan voor pure verwennerij. Chef-kok Koen werd dan ook gekroond tot één van de 33 Meesterkoks van België én tot Mastercook of Belgium, twee titels die bewijzen dat hij zijn strepen in de keuken verdient.
Het warme, gezellige concept van foodsharing wordt ook doorgetrokken in de zaal. Het ruime interieur werd met veel oog voor detail ingericht, met warme kleuren en een hedendaagse decoratie. Stijlvol en trendy, maar toch huiselijk en sfeervol.