Atelier Blé



Onze passie ligt in het ambachtelijk malen van onze eigen geteelde granen tot hoogwaardig meel. 
Met onze eigen geteelde granen en een bewuste keuze voor een traditioneel maalproces tussen twee molenstenen, brengen we u een ultieme smaakbeleving in brood, gebak en talloze andere creaties. 

Teelt van onze granen:
We doen aan regeneratieve landbouw waarbij we de input van sproeistoffen en (kunst)mest beperken. Dit houdt in dat we volgende agro-ecologische toepassingen hanteren: 
- niet kerende bodembewerking (ploegloos) voor een gezond en divers bodemleven. Hierdoor is er minder input van mest nodig, is er meer organische stof is er minder ziektedruk en moet er minder gespoten worden
- we hebben hagen rond de percelen geplant
- we mengen verschillende soorten graan voor minder ziektedruk
- we onderzoeken de mogelijkheden om mechanische onkruidbestrijding toe te passen
- we maken gebruik van groenbemesters

Maalderij: 
Wat ons onderscheidt, is onze aandacht voor het behoud van de integriteit van de graankorrel. Bij het malen nemen we de tijd om de volledige graankorrel te verwerken, inclusief de kiem waarin de waardevolle vetten zich bevinden. Dit zorgt voor een unieke, smeuïge toets aan het meel, wat zich vertaalt in een weelderige smaak in gebak, brood en tal van andere culinaire creaties.

Bewust hebben we gekozen voor een traag maalproces tussen twee authentieke molenstenen. Door deze trage maling blijft het meel koel en behouden alle voedingsstoffen hun waarde. Er wordt niets aan het meel toegevoegd (geen verbeteraars, geen bewaarmiddelen, geen andere toevoegingen). Het resultaat is een 100% natuurlijk en voedzaam product, rijk aan essentiële voedingsstoffen.

Bovendien hebben de granen en het meel hebben een hele korte afstand afgelegd wat ook een positieve impact heeft op het klimaat. 



Contactgegevens
Guillaume Boonen
atelierble@outlook.be
www.atelierble.be

Klik hier om alle producten van Atelier Blé in de webshop te bekijken


Atelier Blé

Atelier Blé